Creatief coachen

Je wil (meer) vanuit jezelf kunnen leven, zónder vastzittende gedachtenpatronen. Je wil je relatie(s) verbeteren. Of simpelweg meer geluk en voldoening ervaren in je dagelijks leven. Hoe fijn is het dan als je meer inzicht en overzicht kunt krijgen? Hoe fijn is het dan, als je er achter kunt komen waar je struikelblokken nu écht liggen?

Creatief coachen is eenvoudigweg coachen met behulp van creatief materiaal en opdrachten. Door het uitvoeren van de creatieve oefeningen wordt er enorm veel informatie vrij gegeven over je hulpvraag. Door jouw werkstuk samen te “lezen” en te counselen wordt snel helder wat de vraag onder jouw vraag is en wat de beste stappen zijn om blijvende veranderingen in jouw leven te brengen.

Door gebruik te maken van creatieve materialen tijdens de coaching, worden er stukken van jouw innerlijk (weer) zichtbaar en herkenbaar gemaakt. Als je jezelf beeldend uit, komen er altijd delen naar boven die op dat moment gezien willen worden. Onze motoriek wordt aangestuurd door ons onderbewuste, dus dat wat zichtbaar wordt, heeft zijn herkomst altijd vanuit onze diepste zelf. Ik ben zelf puur gefascineerd door de zachte, maar grote kracht van de creatieve uiting en wil jou hier graag kennis mee laten maken.

In de meeste gevallen gaan we tekenen, schilderen of boetseren, al zijn er ook andere uitingen mogelijk, zoals het maken van collages. Grofweg activeert tekenen het denken, schilderen de emoties en boetseren de daadkracht. Door de verschillende materialen in te zetten met specifieke opdrachten die passen bij jouw hulpvraag en wat zich op dat moment aandient, kunnen we heel gericht werken. Wees niet verbaasd als je met volledig nieuwe inzichten over jezelf en je situatie weer naar huis gaat!

Je investering in jezelf is €65 per sessie van anderhalf uur. Een traject heeft geen vast aantal sessies en is afhankelijk van je hulpvraag, maar meestal zit je goed tussen de 7 à 10 sessies. Je kunt ook een eenmalig consult aanvragen, waarbij we aan jouw onderbewuste gaan vragen waar jij nu behoefte hebt. Er is veel mogelijk en ik ben altijd bereid om samen te kijken naar wat het beste bij jou past.

Kennismaken?

Ik kan me voorstellen dat je nog twijfelt of creatief coaching iets voor jou is, maar je kunt altijd gewoon even contact met me opnemen. Bel me of stuur een berichtje (klik hier), dan kijken we samen of creatief coaching bij jou past. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis.


“Mijn werkstuk liet zo duidelijk zien dat ik mezelf regelmatig in de spagaat gooide, doordat ik me afvroeg ben ik wel goed genoeg, is de ander tevreden? Heb vertrouwen ook als je de controle loslaat. Dankjewel voor de mooie inzichten en ervaringen.”


“De coaching heeft me veel rust gegeven om de tijd voor mezelf te nemen en om anders naar zaken te kijken. Ik heb er absoluut veel aan gehad!”