Creatief coachen

Verlang je ernaar om meer in lijn te leven met je ware zelf, zonder de beperkingen van vastzittende gedachtenpatronen? Wil je je relaties verbeteren of gewoon meer geluk en voldoening in je dagelijks leven ervaren? Stel je eens voor hoe waardevol het zou zijn als je diepgaand inzicht en overzicht zou kunnen verkrijgen, en als je de struikelblokken die je tegenhouden, duidelijk zou kunnen identificeren.

Bij Atelier Groen Licht bied ik creatieve coaching, een unieke benadering van coaching waarbij creatieve materialen en opdrachten als krachtige hulpmiddelen worden ingezet. Door deze creatieve oefeningen worden waardevolle inzichten over je hulpvraag onthuld. Samen lezen en bespreken we jouw creatieve werk, wat snel de diepere lagen van je vraag en de beste stappen om blijvende veranderingen in je leven te bewerkstelligen, aan het licht brengt.

Het gebruik van creatieve materialen tijdens de coaching maakt verborgen aspecten van je innerlijke zelf zichtbaar en herkenbaar. Wanneer je jezelf visueel uitdrukt, komen onbewuste delen naar de oppervlakte die op dat moment aandacht vragen. Onze motoriek wordt aangestuurd door ons onderbewuste, dus wat zichtbaar wordt, heeft altijd een diepe persoonlijke betekenis. Ik ben persoonlijk gefascineerd door de subtiele maar krachtige mogelijkheden van creatieve expressie en sta te popelen om jou hiermee kennis te laten maken.

In de meeste gevallen gaan we tekenen, schilderen of boetseren, hoewel andere vormen van creatieve uitingen, zoals het maken van collages, ook mogelijk zijn. Tekenen stimuleert doorgaans het denkproces, schilderen brengt emoties naar voren en boetseren bevordert actie. Door het gebruik van verschillende materialen en opdrachten die specifiek zijn afgestemd op jouw hulpvraag en hetgeen zich in het moment aandient, kunnen we zeer doelgericht werken. Verwacht dat je na afloop van een sessie met geheel nieuwe inzichten over jezelf en je situatie naar huis gaat!

Coaching rondom borstkanker

Als je de diagnose borstkanker hebt gekregen is dat een enorm ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor je lichaam, maar vooral ook wat er allemaal mentaal en emotioneel met je gebeurt. Het heeft effect op je relatie met je lichaam, op je vrouw-zijn, op je relatie(s), je gevoel van eigenwaarde, enzovoorts. Het zorgt voor angst, boosheid en verdriet die niet altijd een goede uitweg kunnen vinden.

Bij Atelier Groen Licht kan je terecht voor coaching rondom borstkanker. Als ervaringsdeskundige weet Wyke Pronk wat het is om met dit soort vraagstukken te worstelen, maar ook hoe je er weer sterker en gezonder uit kunt komen. Door gebruik te maken van creativiteit (bijvoorbeeld door te tekenen, schilderen en boetseren), bereik je direct de diepere lagen van je onderbewustzijn. Hier vind je de oude patronen en de pijnstukken die je nu tegenhouden om weer van het leven te genieten. Door via creativiteit voor deze stukken te zorgen, gaat je levensenergie weer stromen en ga je de toekomst weer zorgelozer tegemoet. Je komt weer in je eigen kracht.

Je investering in jezelf bedraagt €65 per sessie van anderhalf uur. De duur van het traject hangt af van jouw persoonlijke behoeften, maar meestal varieert het tussen de 7 à 10 sessies. Als je liever wilt beginnen met een eenmalig consult, waarbij we rechtstreeks aan je onderbewuste vragen wat je op dat moment nodig hebt, is dat ook mogelijk. Er zijn talloze opties beschikbaar, en ik sta altijd klaar om samen met jou te bespreken wat het beste bij jou past.

Kennismaken?

Benieuwd om te ontdekken of creatieve coaching bij jou past? Twijfel niet om contact met me op te nemen. Bel me of stuur een bericht (klik hier), en we kunnen samen onderzoeken of creatieve coaching jou kan helpen. Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis.


“Mijn werkstuk liet zo duidelijk zien dat ik mezelf regelmatig in de spagaat gooide, doordat ik me afvroeg ben ik wel goed genoeg, is de ander tevreden? Heb vertrouwen ook als je de controle loslaat. Dankjewel voor de mooie inzichten en ervaringen.”


“De coaching heeft me veel rust gegeven om de tijd voor mezelf te nemen en om anders naar zaken te kijken. Ik heb er absoluut veel aan gehad!”